VegetariskafrikadellerDetta är det bästa receptet jag har testat på vegetariska "kött"-bullar. Forma till små bollar (mindre än vanliga köttbullar för de sväller
Smaka av med salt och peppar och se till att konsistensen på smeten är fast utan att bli torr genom att ha i mer ströbröd och/eller grädde eller vatten
Man kan lätt tro att det enda vegetariska alternativet till dessa är quornbullar, men det finns faktiskt något som både är otroligt enkelt att göra, och kan få den mest maniska köttälskaren att utbrista
3/4 dl ströbröd. 1/2 dl mjölk enligt eget val. Så här gör du. 40 minuter. Rör samman mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå för att svälla i 10 minuter
Under sina månader i Australien har han hunnit bli vegetarian så istället för riktiga köttbullar så bjöd jag på köttbullar gjorda av quorn och det blev riktigt smaskigt
/Moster. Boken är fantastisk och mycket inspirerande - långt ifrån mina fördomar om att vegetariska kokböcker har trist lay out och är föga inspirerande för någon som mig som gillar vackra bilder (även om det på sistone finns flera bra "veggböcker" där "Slottsträdgården Ulriksdal" och "Grön mat
Tillsätt övriga ingredienser och mixa/pulsera tills smeten är slät. Väldigt behändigt att laga faktiskt – låt er inte skrämmas av att de ska kokas innan stekning, det är gjort på max tio minuter och stekningen går ju istället ännu snabbare sedan jämfört med köttbullar
Koka upp buljongen och lägg i köttbullarna. Servera köttbullarna med blomkålsmoset och rårörda lingon. Skär blomkålen i bitar och koka mjuk i saltat vatten
Men först ut – vegetariska spanska köttbullar. Spanska ”köttbullar”, ca 15 – 20 stycken. 1/2 dl vatten. Spanska ”köttbullar”, ca 15 – 20 stycken. 1/2 dl vatten
Servera pasta och köttbullar i djupa tallrikar och riv lite parmesan över. Forma till stora köttbullar (ca 8-10 st) och lägg bullarna i den sjudande tomatsåsen. 1 burk färdig tomatsås/pastasås 400-500 g
Servera pasta och köttbullar i djupa tallrikar och riv lite parmesan över. 11 burk färdig tomatsås/pastasås 400-500 g. 1500 blandfärs 1 burk färdig tomatsås/pastasås 400-500 g 2-3 dl vatten 2 msk koncentrerad kycklingfond 2-3 msk pressad citron ½ dl ströbröd ½ dl mjölk 2 ägg 1 medelstor finhackad gul lök 2 tsk salt 2 krm peppar Ca 300 g pastaKoka upp tomatsås, vatten, kycklingfond och citronjuice. Forma till stora köttbullar (ca 8-10 st) och lägg bullarna i den sjudande tomatsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.