Den gör mycket för pizzan, och även om jag kan tycka det är okej medveganskpizza som liksom bara uteslutit osten (har ätit en hel del sådana), så känner jag ändå att det saknas något
Dagens recept är dessutom hela tre recept i ett då det är pizza som är temat och jag idag bjuder på hela tre olika sorters veganpizza, ett klassiskt kebabpizzerecept, en margherita och en egen kreation med zuccchini, ostronskivling och smarrig vegomajonnäs
Osten är ju hela poängen medpizzan. Tyvärr är ju just ost en ganska stor del av den klassiska pizzaupplevelsen, och just vegansk ost är ganska hopplöst
Tunn botten, tjock botten typ pan pizza, med egen pizzadeg, färdigköpt pizzadeg, på tortillabröd, på tunnbröd, på hönökaka eller som här, på formfranska
Rör ut jästen med fingervarmt vatten (absolut inte varmare för då dör jästen). Jeezly Perfect Pizza-ost (veganost från Astrid & Aporna, finns på Ica, Willys m
Spirulinapizzamed sparris & körsbärstomater (HÄR). Rågpizzor med tomat, basilika & zucchini. Det blev superbra - snabbgjorda, fräscha & riktigt goda små härligheter
Pizzasås. Jag hade några färdiga pizzabottnar hemma från fontana och slängde lite snabbt ihop 2 onsdagspizzor. mixa ihop 3 dl krossade tomater med färsk basilika, 1 klyfta vitlök, 3 msk tomatpuré, salt och svartpeppar. Bred på pizzasåsen på den färdiga pizzabotten, lägg på fyllningen, toppa med ost och sätt in i ugnen ca 5-7 minuter på 225-250 grader
Vispa äggen med. pizzabotten i jakten på den ultimata pizzan. ner på botten, låt svalna. bakplåt med papper, lägg en bit bak papper ovanpå och rulla ut till en rund
Det var meningen att jag skulle göra en pizza på kokosmjöl och mandelmjöl idag så jag började leka med LCHF´s bakerix men det ville sig inte så jag provade att ta bort hälften och tillsätta sojamjöl, men det kändes inte rätt det heller
juliga dadelbollar med morot, ingefära och kanel (veganska). Plus att de är veganska. Blanda ned i bunken tillsammans med lite färsk riven ingefära (chilla lite så det inte blir för starkt, du ser hur mycket jag använde på zestjärnet på inläggets första bild) och ett par msk kanel
Butternut squash pizza crust (Two medium sized crusts). Jag har experimenterat receptet fram och tillbaka några gånger och äntligen fick jag till det med rätt konsistens, krispighet och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.