Låt stå 10 minuter innan ni steker plättarna på medelvärme. ½ tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker. 6 dl havremjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
Det här är en grund som du kan smaksätta med det mesta. Börja mixa, tillsätt oljan i en tunn stråle och mixa hela tiden så att det tjocknar och blir till majonnäs
Vegme har lanserat en ny sojabaserad majonnäs som börjar finnas i fler butiker nu, och på vissa väldigt välsorterade butiker kan en ibland hitta Follow Your Hearts Veganaise som bägge är goda, men i övrigt så är alla andra ”veganska” majonnäser snarare ”skitbilliga kopior där de helt enkelt inte velat betala för riktiga ägg och istället använder en massa kemiska emulgeringsmedel som gör att allting bara smakar kemilabb… Inte så kul
Alpro har en fantastiskt bra vispbar sojagrädde – men för att lyckas med den behöver du ha i några droppar färsk citronjuice eller vinäger och vispa med en elvisp eller mixerstav
Din heta majonnäs är redo att serveras som dipsås till friterad klyftpotatis eller skaldjur som kräftor, räkor, hummer eller krabba (med skaldjur kan du servera rostad bröd till)
Så, hur var det nu medmajonnäsen. Eller alla lock med decaf diet coke (what's the point. Det är ett under att jag fortfarande lever efter alla de halvfabrikat och artificiella livsmedelsliknande saker jag ätit och druckit i mina dagar
Det här receptet är världens bästa veganska kladdkakerecept. Servera med vispgrädde eller glass. + margarin och ströbröd eller kokosflingor till formen
Fräs i lite olja i tex en traktörpanna eller en stekpanna med högre kanter som kan stå i ugnen. Senast jag var i Göteborg köpte jag med två konservburkar med inlagd Jackfruit som idag fick bli pulled jackfruit i ett gäng riktigt goda tacos
Du började väl med LCHF. LCHF, Paleo ellerveganskt. Sen Paleo och nu mycket vegansk. Frukt eller inte. Med sig förde även massa hälsofördelar som jämnare blodsocker, mindre humörsvängningar, minskat sockersug, bättre hy, gladare mage, mintre trötthet osv
Att laga vegetariskt med det där lilla extra är inte lätt, att laga veganskt är ännu svårare och får man dessutom inte använda gluten då borde det vara snudd på omöjligt att få till någonting gott och spännande
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.