Salt & peppar. En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. Salt & peppar. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta
Inte så att jag tänker äta exakt vad som står här nedan, men jag gjorde några veckomenyer och lade fram dem för familjen – sade ”Välj ut några av de här rätterna, så äter vi dem i veckan”
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Belugalinser med lök & soltorkad tomat – gott till en köttbit. Jag placerade mig i köket under några dagar och lagade marinerad fläskytterfilé & oumph, pastasallad och ungstekt röding med romsås
Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. Avsluta med 1 dl svarta oliver
Tis – krämig carbonara med soltorkade tomater. Följ mig på bloglovin’ om du vill se hur det går med min veganmånad och om du vill spara inlägg och recept
Om veckomenyerna…. Det räcker inte med att du kommenterar inlägget att du vill prenumerera. Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.