Stek sparris, haricoverts, lök och vitlök i smör,salta och peppra. KamutveteSparrisHaricovertsEn gul lökMajsEn vitlöksklyfta,pressadSmör att steka iKoka kamutvetet enligt anvisning på paketet
Vispa ihop sparrisbuljongenmed grädde, citronsaft, citronrasp, ägg och lite örtsalt och sjud såsen på svag värme under oavbruten vispning tills den tjocknar
Alla helger i augusti är uppbokade med släktträffar och en weekendresa till Helsingborg och Helsingör med mannen, och ikväll blir det after work med gamla polare
Servera den stekta fisken med tomatsalladen, nykokt Sparrisoch Citronsmör. Tomatsalladen räckte även som tillbehörtill nästa dags middag på färska Räkor med Aioli från Henån’s Fisk och Skaldjur
Servera med dillkokt potatis, citronklyftor och rädisor eller grön sparris. Parmesansåsen till den mjälla torskfilén är så god så jag dånar, och så potatis kokt med massor av dill till det
Pensla den varma pajdegen med lite vispat ägg så håller sig skalet tätt frasigt. Tärna kallt smör och blanda det hastigt med mjöl och vatten samt tillsätt ett krm salt och forma ihop till deg i en bunke
Lägg sparrisoch tomater på plåten tillsammansmed det andra och servera med köttet. När köttet är klart, fräs sparrisoch tomater i en panna med lite smör/rapsolja på hög värme några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.