Jag har nyligen upptäckt att Bong har nytt recept på buljongtärningar utan konstiga tillsatser. Sök MatSkap på en bit lax och koka lite ris är verkligen snabbmat
Tillsätt rivet skal och saft från lime tillsammans med vinet. Söndagsmiddagen i går var ugnsstekt lax med en snabbt hopvispad sås av det som fanns i kylskåpet och vilken succé det blev
Förbered mot slutet av laxens tillagningstid hollandaisesås ochsparris. Sluta jobbet, gå på bolaget, handla mat, komma hem, löpträna, slipa bänkskivorna till stekhällen, olja in samma bänkskivor, lägga tillbaka plåten under utekaminen, och sedan göra rent grillen på in- och utsida
Jag föreställer mig att den också är jättegod till varmrökt lax, laxpaté eller annan fisk. Vad skulle jag då hitta på till den gravade laxen, som redan låg där och väntade på tallriken
Skär den rökta laxen (utan skinn) i sockerbitsstora tärningar och lägg ovanpå sparrisen. Spola i kallt vatten, ta upp och lägg i botten på en ugnsfast form
Lax är barnens favoritfisk och den är ju tacksam att tillaga på allehanda sätt. Och precis som Viveka Lärn skriver i sin kokbok, så var lax lyxmat och torsk vardagsmat när jag var liten
ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade. Till servering1 kg färskpotatis, kokt
Vispa ihop äggulor, vatten och citronsaft i en kastrull på svag värme tills det blir ett skum. Smält smöret till hollandaisesåsen i en kastrull på svag värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.