Jag tycker om att äta brieosten som den är på kex och tillsamman med favoriten fikonmarmelad men som varm så blev det något alldeles extra och tillsammans med den söta flytande honungen en kanonträff
Skär av ”locket" på brietårtanmed en lång vass kniv. Den här goda brietårtan passar perfekt på julbordet eller kanske är det något att mumsa på till uppesittarkvällen på fredag
Här är det bara att välja dina favorit nötter, jag hade pistage, mandel och cashewnötter. Blev även sötpotatischips med salt och vinäger (typ det bästa jag vet)
Den andra Osttårtan med örter och nötter hittar du här. Servera med salta kex. 1 kg hel brietårta. Rör i 2 msk honung och låt svalna. 1 kg hel brietårta
Rosta mandel och nötter i en torr varm panna. Låt smör och honung smälta ihop i pannan. Vänd ner mandel och nötter, låt koka 1-2 min tills det blir simmigt. 2 dl honung
När vi gogglade efter tillagningsidéer så insåg vi snabbt att det fanns en uppsjö av olika varianter, med och utan honung, med och utan nötter, med och utan torkad frukt osv, osv
Jag gjorde en varmbrietårtamed körsbärstomater och basilika som blev en ny storfavorit för mig. Vi hade en trevlig eftermiddag och kväll med mycket gott att äta och många trevliga gäster att prata med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.