När vi har kräftskiva så tycker jag det är gott att ha en varm brietårta som tillbehör. Denna gången toppade jag den med rabarbermarmelad och rostade pumpafrön
Ta ut osten och strö över valnötter och aprikoser – tryck till lätt. Sätt in det mitt i ugnen och låt det stå i cirka 5 minuter så att osten blir mjuk på ytan. 1 st brietårta (500 g). 1 st brietårta (500 g) 30 g valnötter, grovhackade 30 g torkade, i små bitar 2 msk honung, flytande
Blanda gorgonzola och grädde med en gaffel till en smidig kräm. röda och gula. Blanda ner nöthack, persilja och konjak i gorgonzolakrämen och smaka av med salt och peppar
Denna härligt krämiga brietårtamed cocktailtomater, len olivolja, färsk basilika och persilja var det premiär för vid årets kräftskiva och den gjorde succé
Dela osten längs med, så att du får en över- och underdel. Väldigt gott och enkelt men samtidigt en festlig och lyxigare variant av ganska så tråkig brie
När vi övernattade en natt på Vox-hotell i Jönköping på vår road trip blev jag inspirerad vid frukostbuffén att koka min egna äppelmarmelad och rosta frön och kokos att toppa yoghurten med
När sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt, ringla det över brieosten. Lägg björnbär, fikon och pekannötter på osten och strö över granatäppelkärnorna
Lägg dem i en gryta och täck med vatten. Hetta upp en teflonpanna och rosta solroskärnorna. Och ändå är där fler prylar i salladen som jag inte fixade att skriva ut i titeln
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.