Så imorse inspirerades jag av denna smakkombo, och gjorde en frukostvariant med samma grund - helt glutenfri och vegansk, utan tillsatt socker eller grädde
Lägg den på en bakplåt med bakplåtspapper. Äntligen har jag lyckats baka ett bröd som ska bredda hans repertoar av smörgåsätande – och så är jag tacksam över att slippa det vanliga brödet från Konsum och Ica för några dagar framåt
Häll på vinäger, ½ dl vatten och krydda med paprika, oregano, mynta och kanel. Flytta över allt till en gryta och låt koka ihop medan du bryner kalkonen och paprikan, krydda köttet med salt och chili
Riv mandelmassa och äpple och blanda med grön pastafärg. Äpple- och mandelmassekakorMördeg270 g vetemjöl 90 g socker 10 g vaniljsocker 200 g smör Fyllning100 g mandelmassa 0,5 st Äpple (Granny Smith) Grön pasta färg ( jag blandade skogsgrön med smaragdgrön)Gör smeten först och läggning mördegen i kylen medan fyllningen görs
Det är kul det där med köttfärssås hur alla gör sin version och de smakar aldrig likadant. Blandfärs/nötfärs, kanske med svamp och bas med tomatpuré, krossade tomater eller ketchup
Bryn tillsammans med aubergine, lök och paprika i smöret några minuter. Medelhavskorv 2 port. 300 g korv med hög kötthalt. Vinter vid Medelhavet… Medelhavskorv 2 port. 300 g korv med hög kötthalt
Idag startar jag dagen med kokos, älskar att kunna köpa mig en färsk kokosnöt, man får lite paradiskänsla i tanken och den behövs verkligen nu i denna "sommar"
Börja med pajdegen. Klä kanterna med folie och nagga pajbotten. 2 stora ägg / 1,5 dl laktosfri vispgrädde / 1 dl laktosfri mjölk / 2 tsk kryddor från inlagda torkade tomater (i olja). Grädda pajen i ca 35 minuter, servera pajen ljummen gärna med en sallad till. 2 tsk kryddor från inlagda torkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.