häll över fonden och släng i vaktelrenset också, för lite extra smak. Slutresultatet blev riktigt bra, fick vaktlarna härligt saftiga, och fläsket ovanpå gav en trevlig sälta till vaktelbrösten
Jag lagade vaktel för ett tag sedan. Har ni inte provat vaktel tidigare tycker jag att det är dags. En vaktel är inte stor och ätandet tar sin lilla tid då det är ganska pilligt att få tag i allt kött
Kastanjefyllda vaktlar med pancetta till polenta fritta, spenat och uva fragola (söta druvor) Nötens naturliga sötma fungerar väl till småfågel, som jagas flitigt i toscana men sällan här hemma
Recept. Maria E. fre, 2013-08-16 06. 15. 60min. (0). Smält smöret och bryn löken. Krydda fåglarna ordentligt. Lägg dom i grytan och låt de få brynas till en vacker färg
an chun - vaktel. 1, Halvera och skölj varje vaktel, om det är någon som är väldigt stor så skär en djup skåra mitt i bröstmuskeln på varje vaktelhalva. Vänd varje vaktelhalva i vetemjöl, skaka bort överflödigt mjöl och fritera 2-3 halvor i taget tills de blivit knaprigt gyllenbruna
Kvar fanns punkterna – laga fasan, laga gnocci, laga läggbitar av hjort – skriva momsredovisning, – renskriva recept på vaktel, – tvätta snuttefiltar, och nysta upp värdens största knyt/hög av förkläden
Inspirationen till den här rätten är bara en liten bild i mitt huvud, det var antingen i ett matlagningsprogram eller på någon restaurangs hemsida som jag såg en vaktel bli stoppad med mirepoix
Vi åt även denna galet goda vaktel med potatis och en fluffig senapssås. Första gången jag var i Barcelona var för två år sedan med min kära vän Carina
Lokala vaktelägg från Tjärdalen frågel. Två varianter på vaktelägg - pocherade och kokta - med löjrom och örterRecept för 4 personer8 vakteläggGräslök, en handfull1 msk parmiggianoLöjrom, ca 100 gramÖrter, exempelvis körvel och dill1 msk äppelcidervinägerEgen majonäs, se föregående receptGör så här. Vaktelägg från Tjärdalen fågel/Husmor Recept för 4 personer. 8 vaktelägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.