Perfekt till kålpudding, renskav och en hel massa annat. Till den Aujulay-inspirerade renskavsgrytan häromsistens gjordes en lingonchutney som egentligen blir mer sylt än chutney
häll över fonden och släng i vaktelrenset också, för lite extra smak. ”Dessa små fåglar plockas, svedas, urtagas, vingarna afhuggas och de sköljas, uppsättas som en annan fågel samt brynas i smör, hvarefter de spädas med spad af halsar och karfvar, hvilka koka i mjölk
Då jag under hösten har arbetat med norrländska råvaror så som röding, ren och hjortron blev ett ett av årets nya inslag en norrländskinspirerad carpaccio på ren
Kastanjefyllda vaktlar med pancetta till polenta fritta, spenat och uva fragola (söta druvor) Nötens naturliga sötma fungerar väl till småfågel, som jagas flitigt i toscana men sällan här hemma
Vaktelmed blomkålscouscous och blomkålscrèmePortioner. Vaktel. Plocka ner blomkålen i knoppar och skär med en skalkniv bort det allra yttersta på knopparna så resultatet blir couscous-likt
Lägg vaktlarna i en långpanna med marinaden och täck över. Blanda chilifrukt, pressad lime, honung, vin, vinäger, koriander och det stötta citrongräset
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Smält chokladen och doppa bitarna i eller använd en pensel och pensla dom med chokladen. -) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med
Medan kycklingen stod i ugnen och blev klar så kokade jag ris, gjorde vitkålssallad och dukade. Jag åt vitkålssallad till kycklingen medan de övriga åt ris
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Servera gratängen toppad med persilja tillsammans med ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.