Häromdan lagade jag upp lite olika rätter på jobbet, bland annat denna mac n cheese. En galet god rätt som jag oftast gör i ugnsform som en gratäng tillsammans med knaperstekt bacon
Jag är ju som ni vet inte så himla förtjust i att slänga mat så häromdagen när vi hade ett gäng överblivna makaroner i kylen fick dessa förvandlas till “mac and cheese”, en krämig makaronigratäng med ost och annat gott
Har ni aldrig smakat en riktigt god, klassisk mac and cheese så bara måste ni prova detta recept. Mac and cheese är en amerikansk klassiker och tillagar du den på rätt sätt så kommer du aldrig att vilja koka vanliga makaroner igen
Koka pastan, skär gräslöken fint och riv parmesanosten. Koka upp grädden i en separat kastrull och lägg sedan ner färskosten i kastrullen så den smälter ut
När jag bodde i USA introducerades jag för mac ‘n’ cheese. Mac n’ cheese. Men jag gillar mac ‘n’ cheese. Hit har du en vanlig, amerikansk mac ‘n’ cheese utan tillsatser och konstiga orangea pulver
Ingredienser Portioner. 4 500 g makaroner 2 förp mjukost med chorizo (à 275 g) eller annan valfri smak 3 msk hackad persilja 2 dl riven ost 1 1/2 dl panko Vid servering 1 msk hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjukost i ask 20 % rabatt Kavli 330 g Mer info Ladda kupong
Jag har aldrig gjort macaroni and cheese förut. Med tanke på mina ringa erfarenheter av hur macaroni and cheese ska smaka är jag inte så säker på att en amerikan skulle bli så imponerad, men de flesta som är vana vid gammal hederlig makaronipudding skulle troligtvis blir rätt nöjda
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en gratängform med smör. Koka makaronerna enligt anvisningar på förpackningen, men låt de gå 2 minuter kortare än anvisat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.