11 blomkålshuvud
1 broccolihuvud 3 dl makaroner (ej snabbmakaroner) 2 msk smör 4 dl crème fraiche 5 dl riven ost 0,5 dl pankoströbröd smör till formen salt, pepparSätt ugnen på 200 grader. Dela blomkålen och broccolin i små buketter. Skär stammarna i mindre bitar. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull, lägg ned blomkål, broccoli och makaroner, låt allt koka i max 3 minuter. Spara en mugg av kokvattnet och häll sedan allt i ett durkslag. Häll 1 dl av kokvattnet i kastrullen igen, blanda i crème fraiche, salt, peppar och hälften av osten. Värm på låg värme och rör tills osten smält något. Smörj en låg form med smör. Häll ned makaroner och grönsaker i ostsåsen och rör runt. Häll sedan ned allt i formen. Toppa med resterande ost samt panko. Grädda i ugnen 20-25 minuter tills allt är gyllene!
1en god salladRiv halloumi och morötter grovt. 1Blanda alltsammans i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna. Låt stå och svälla i 5 minuter. Värm upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i 3–4 minuter på varje sida, eller tills de har fått vacker färg. 1Garnera eventuellt biffarna med timjan och servera sedan tillsammans med potatismos och sallad
Servera till biffarna tillsammans med kokt mathavre och gräddfil. Skölj bönorna och mixa dem grovt. Stek biffarna gyllenbruna i stekpanna med rapsolja, ett par minuter per sida
Smaka ev av med mer salt och peppar. Veckohandling, städ och tvätt stod på schemat idag. Sen jag blev Viktväktare har jag fastnat för att använda vitkål i matlagningen och denna rätt blev så god
Kommentarer
manuela-2
Ta ej blomkål nästa gång då Alicia inte gillar
Logga in eller Registrera för att kommentera.