Kålen blir mjuk och underbart god när den penslas med lite godsaker innan grillningen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och pensla spetskålen
Medan grönsakerna är i ugnen blanda ihop ricotta, parmesan, örter, vitlök och salt i en skål. Lägg aubergine- och zucchiniskivor på en plåt tillsammans med körsbärstomaterna
Passar till grillat eller vegetariskt/vegan med massor av smarrig hummus som tillbehör. Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
de minut ungefär (har du hällt på rejält från början, hälften av smöret ungefär, kan du ösa blomkålenmed smörvätskan som samlas i långpannan och inte tillsätta nytt smör förrän precis på slutet)
Ugsrostad blomkålmed citron och kapris. Kombinationen blomkål, kapris och citronzest är ljuvlig. Blomkål är allra bäst i en stuvning eller rå tycker jag, men den här ugnsbakade blomkålen kommer banne mig inte långt bakom
Ugnsrostad rödbeta ochblomkålmed pepparrot- och bönmos. Eller som förra veckan för snart fem åtta månader sedan, då det blev lite av en restrensning i kylskåpet, så fick några skedar vita bönor, en bit blomkåloch ett par kokta rödbetor tillsammans uppdraget att agera middagsmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.