Varma mackor var utmaningen på Fusion Food och eftersom jag precis varit i matlandet Jämtland där jag rekat lokalproducerad mat så inspirerades jag till den här, perfekt efter en dag i backen och serveras med fördel till en mörk öl eller ett glas gluewine
MonteringLägg chokladkakan på nötbottnen och skär försiktigt i bitar med en varm vass kniv. Ett par tre björnbär blir fint på tallriken och smakar gott
Häll på den varma mjölken under omrörning. Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg. Toppa med grädden, chokladsåsen och marängerna, eller något annat smarrigt
En variant på caprese med varma tomater som rostas i ugnen smakade finfint som tillbehör. Ikväll satte jag lite guldkant på en av Sveriges vanligaste vardagsrätter, spagetti och köttfärssås
Salta, peppra, häll på dragon, vinäger och resten av oljan. Inte behöver man glömma sallader bara för att det spöregnar och är kallt ute, inte - servera salladen varm, bara
Lägg salladen på ett fat, ta några tag med svartpepparkvarnen och strö över lite salt. Häll oljan i en rymlig stekpanna, stek klyftorna så att de blir gyllenbruna på båda sidorna
Skär tunna skivor av den kalla köttfärslimpan och ät som â€smörgås†med smör och ost på. Nötfärsen jag köpte var ganska mager, det bättrade jag på genom att steka löken i ekologiskt kokosfett
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som påläggpå en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Detta är en kokbok som utöver vegetariska rätter innehåller recept på såväl kött, kyckling och fisk, och den inspirerade mig mycket under de sista två åren då jag var vegetarian
Skala gurkan och dela på länden, skär varje halva i grova bitar. Värm upp olivolja i en kastrull och lägg i gurkan och ärterna hastigt så de bara blir lite varma, avsluta med att hälla över dressingen och smaksätt med hackade mynta, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.