4 skinn-
och benfria, fjällade skivor av färsk lax, à ca 150 g
1 citron,
rivet skal och saft
2 msk
smör
2 små
rödlökar
2 msk
olivolja
2 tsk
finhackad färsk timjan
salt och svartpeppar
400 g
kokta gröna linser
2
bladselleristjälkar
2
morötter
1
zucchini
1 gul
lök, finhackad
1 klyfta
vitlök, pressad
1 msk
olivolja
1 tsk
finmalen torkad rosmarin
500 g
konserverade körsbärstomater
1 tsk
citronzest
4 skinn-
och benfria, fjällade skivor av färsk lax, à ca 150 g 1 citron, rivet skal och saft 2 msk smör 2 små rödlökar ca 2 msk olivolja 2 tsk finhackad färsk timjan salt och svartpeppar 400 g kokta gröna linser 2 bladselleristjälkar 2 morötter 1 zucchini 1 gul lök, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 msk olivolja 1 tsk finmalen torkad rosmarin 500 g konserverade körsbärstomater 1 tsk citronzest salt och svartpeppar
Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta ovanpå. Servera med ris. Bred över blandningen på laxen. 4 bitar laxfilé. 14 bitar laxfilé 0,5 tsk salt 50 g smör 0,5 dl ströbröd 2 dl grovhackade cashewnötter 0,5 tsk sambal oelek 1 st vitlöksklyfta 1 st limeSätt ugnen på 220 grader
Jag passade på när det var extrapris till påsk, och la laxen i frysen, och den kom till användning när döttrar och mågar kom hem för att hjälpa till med vårkrattning och diverse annat småjobb på gården
Lägg laxen i en smord ugnsfastform och krydda med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Lägg kanta-rellerna ovanpå laxen och servera med en sallad med sugarsnaps, soltorkade tomater och rostad potatis
Servera fisken med nudlar och kokt broccoli. 300 gr färsk lax. 300 gr färsk lax. Ingr till 2 pers. 1 knippa vardera av färsk mynta, timjan, basilika och rosmarin
Pensla laxskivornamed olja och krydda med citronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak. ev lite maizena att reda med. Lägg på laxbitarna. Tillsätt hackad vitlök och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.