1 dl
havregryn, 3/4 dl mjölk, 1 ägg, 1 msk jordnötssmör (eller annat nötsmör), 1/2 krm bakpulver och en bit hackat päron (ca 1/3-1/2). Lägg i en ugnssäker form och toppa med kokosflingor. Grädda i ugnen ca 10-12 min på
Många äter en alldeles för fiberfattig kost och får därför problem med mage och tarm. Den här ugnsbakadegröten fungerar lika bra som smarrig frukost som gott och nyttigt mellanmål och faktiskt också som kaka till kaffet
Till den här maträtten följer även en otroligt god sallad med kapris, cornichoner och dijonsenap, som vi garanterat kommer att laga fler gånger, och framförallt till grillat i sommar
Lägg på grötenoch toppa med äpplena, jordnötssmöroch lite valnötter. Havregröten kan du variera precis som du vill, med olika smaksättningar och adderingar
Ugnsbakadgröt är en stor favorit när jag har lite mer tid på morgonen. Mosa bananen och blanda tillsammans med havregryn, mjölk, hallon och vaniljpulver
Ugnsbakadpäronhalvamed en kula macadamianöt ost. Först skalar jag päronenmed en vanlig skalare (går veldigt snabbt & smidigt), halverar dem och gräver ut kärnan med en sked
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.