Nu börjar ramadan närma sig med stormsteg därför tänkte jag dela med mig av ett recept på afghansk frukost, vilket jag tror blir en perfekt måltid inför fastan
Jag brukar testa mig fram till olika varianter på overnight oatly (kall gröt som får stå till sig under natten) och nu har jag en favorit för tillfället
Jag fick en kommentar igår om någon som testat det, så jag googlade och letade efter recept. x Blåbärs/kanelugnsbakadgrötmed keso, hallon och kokosflingor
Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka. Låt fräsa med de andra. med någon minut. I med tomatkross, oregano, timjan, lagerblad i pannan
Använd sparsamt med smet till varje pannkaka så att de blir tunna och får en frasig spetskant. Lägg pannkakorna undan för undan på ett varmt serveringsfat som lämpligen placeras över en kastrull med hett vatten
Forma 8 bullar av degen med fuktade händer och grädda dem till fin färg i våffeljärnet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och finfördela smöret däri
Häll på matlagningsgrädde och hackad persilja och smaka av med salt och peppar. med lite såsredning. Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.