Vänd dem lite då och då så får de en jämn stekning med lagom mycket färg. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs. Hetta upp en panna med olja eller smör och stek bröden ca 2 minuter
Det kommer bli fler kvällar med recept från Turkiet under det kommande året, jag letar också efter en riktigt bra Turkisk restaurang i Stockholm – för att leta inspiration till fortsatta kulinariska äventyr – tipsa gärna i kommentarsfältet
Forma 8 bullar av degen med fuktade händer och grädda dem till fin färg i våffeljärnet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och finfördela smöret däri
Häll på matlagningsgrädde och hackad persilja och smaka av med salt och peppar. med lite såsredning. Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök
Grädda dina pannkakor i het panna med smör som du vill ha dem, med lagom färg på båda sidor. Servera Per Morbergs pannkakor med färska bär som är mosade med råsocker
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Servera genast med ångande varmt ris. Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. Detta tar 2–3 minuter. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med krossad sichuan och chiliflakes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.