Det här är en spanskinspirerad variant av musslormed rökt paprika och vitlök. Jag är ganska feg när det gäller mussloroch slänger sådana som har gått sönder eller inte stänger sig när man knackar på dom och även dom som inte öppnar sig när man har kokat dom
För ett tag sedan skrev vi här i köket om hur lätt man röker lax i röklåda hemma och som om att det inte räckte med att röka laxar så har herr M även gett sig i kast med att prova hur det går att röka torsk
Det var längesedan jag åt röktamussloroch de kommer numera defenitivt att komma upp på rankinglistan över att tillagas lite oftare, dessutom perfekta att ta med sig i båten om man nu inte har kyla
Finhacka löken, koka upp med vitt vin, lägg i musslornaoch sjud tills de öppnar sig. Hyvla fänkålen tunt, marinera med saft och zest från citronen och salt
I vårt fall blev det lite medelhavs inspirerat med en kryddig salami som stod väl i balans medrökta svenska mussloroch en bit kittost från Italien som alternativ till den klassiska parmesanosten
Blanda senap med grädden och häll över fisken. salt och nymalen vitpeppar. Rätten kan göras med färsk eller fryst torskfilé - om du använder ett fryst block låter du fisken halvtina först
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.