Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallas Tiramisu. Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Blanda kakao, hackad choklad, socker samt mjölk i en kastrull. Häll upp i en kopp, stö över några marshmallows, toppa med massa grädde, riv över choklad och pudra lite kanel på toppen
Servera med en klick grädde och lite färska bär. Man kokar upp en rad med ingredinser och låter det småkoka någon minut, låter det stelna i kylen och sen är det klart
Tillsätt grädden och hetta upp. Har gjort Tiramisu en gång förut och ätit det lika många gånger. Eftersom våra gäster ÄLSKAR choklad och jag inte gillar kaffe fick det bli en variant med Baileys och choklad
Servera medvispadgrädde eller vaniljglass samt färska jordgubbar eller andra bär. Glasyren kan du göra medsojagrädde, havregrädde eller risgrädde och med någon mjölkfri, smaksatt choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.