Värm och servera med ett gott Basmatiris. Thairäkor4 p 1 kg räkor med skal4 limebladolja att steka i1 röd paprika1 msk grön currypasta2 msk strösocker1 tsk fisksås2 morötter i slantar1 burk kokosmjölk ( nu går det alldeles utmärkt att byta mot creme fraiche för de thaimatskänsliga)lite maizenaredningsaltFräs currypasta och limeblad i oljan. 1 kg räkor med skal
Gratinerade Thairäkor på Krispig Baguette. Såå mycket man kunde göra kanske chartra ett plan i mars med sina goda vänner och åka o sola och bada i Bora Bora,
Gärna med mycket smak och fina grönsaker. Idag blir det en värmande soppa med squash och saffran. I Frankrike gör man den fantastiskt goda rouillen (majonnäs) med saffran och cayennepeppar till fisksoppan, i mellanöstern förekommer saffran i var och varannan risrätt, i Spanien används den i paellan och i Indien i både glass och Biryani
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.