Gratinerade tomater är ett perfekt tillbehörtill en liten köttbit, kan gott ersätta de mer traditionella tillbehören såsom pasta och potatis när man serverar flera rätter, det som på italienska benämns som contorni, kort och gott ett tillbehör
Vitello tonnato à la burk Den här klassiska italienska såsen ska egentligen serveras till kalvkött, men är god till mycket annat – framför allt när desperationen infinner sig
Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. Fisk tillagasofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Detta är en sån där bra middag där det mesta ligger i en och samma form, så nära en "allt-i-ett-rätt" som man kan komma, det enda som inte hamnar i fisklådan är tillbehöret du väljer att lägga på din tallrik
Servera med kokt (eller kraschad potatis som min pojkvän hade – riktigt gott och krispigt. Dessutom går det att variera i det oändliga – fiskgratänger, soppor, grytor, stekt eller kokt – ja, det finns hur mycket som helst
Så idag när jag stannade på vägen hem från jobbet för att köpa färsk fisk så ringde Johan och sa att han inte kom hem då vädret ställt till det med hans tåg
Tomater gratinerade i ugn tillsammans med en väldans massa vitlök, bönor och halloumi. Dela tomaterna. Skär halloumiosten i cm-tjocka skivor och lägg dem ovanpå tomaterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.