Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getostoch färska fikon på en frasig smördegsbotten
Häll i socker, sirap och kanel och rör till sockret löst sig. Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. 1) Skala äpplen och skär dem i snygga klyftor. Efter 10 min tar du bort kanelstängerna och så lägger du på denna smördeg och stoppar om dina goda karamellsmakande äpplen. Efter denna tid sänker du värmen till 150 grader och låter kakan stå där 10 min till. 7) Ta ut kakan med en grytlapp och låt den sitta på handtaget (så du inte bränner handflatan som jag gjort en gång). Sen säger du 1, 2, 3 och vänder snabbt och bestämt på härligheten. 9) Servera direkt med vaniljglass
Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Till lunch kanske det passar med denna vårligt ljusgröna och alldeles väldigt goda soppa som hastigt snoddes ihop häromdagen när maken oväntat ochmed kort varsel aviserade att han skulle komma hem på lunch på väg till något uppdrag
Huvudnumret i det här inlägget är brysselkål ochschalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Detta är säkert en vanlig kombination för många, men för oss var det nytt och alla tyckte det var en fantastisk förrätt, så jag vill verkligen dela med mig av den
Lägg upp på tallrik tillsammans med bladspenat och skivad getost. Fick med mig en hel del rödbetor (och bladspenat) från mina föräldrar, så kommer få äta en hel del rödbeta framöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.