Täck pajformens medplommonhalvor och lägg snittytan nedåt. Jag tyckte att det kändes lite för tråkigt med vanlig vaniljglass så jag kryddade den försiktigt med stjärnanis och ceylonkanel
Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som smulor. Smält sockret tillsammans med vatten i en gjutjärnspanna på medelhög värme
Gott det med. Istället för plommon kan man ta fikon. 3 dl havregryn, 75 gr fiberhusk, 2,5 dl bovete, 2 msk sesamfrön, 2 dl solrosfrön, 2 tsk bikarbonat, 1 krm havssalt, 150 gr hackade ekologiska torkade plommon, 100 gr hackad mandel (inte för finhackad). 150 gr hackade ekologiska torkade plommon,
av glas med höga kanter. Servera med vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med vaniljsocker. Smält hälften av smöret tillsammans med 2 dl socker och vatten i en kastrull. Täck bottnen med äppelklyftorna, strö 1½ dl socker över och klicka på resten av smöret
Ta ut din TarteTatin och skär med en kniv runt kanten på tarten så att den lossnar. Ta stekpannan med äpplena från värmen och täck med smördegen som ett lock
Tartetatin är väl en av de mest klassiska av franska desserter, själv är jag sannerligen ingen konditor men jag kan ju ändå bjuda på min egen version av klassikern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.