Lägg ett bakplåtspapper över smeten och tryck ut smeten mellan bakplåtspappren med händerna. Blanda 2 dl pumpafrön, 2 dl solroskärnor, 2 dl sesamfrön, 2 dl majsmjöl, 1 dl hela linfrön och 1 tsk salt i en bunke. 2 dl sesamfrön
2 dl svarta vinbär. Pensla snurrorna med 1 uppvispat ägg. Grunddeg vetebröd. 100 gr smör, smältes1 L mjölk1 pkt torrjäst3 tsk kardemumma1 dl vit sirap2 ägg +1 till pensling1 tsk salt ca 1,4 L vetemjölFyllning
Garnera med mynta, sesamfrön och hackad paprika. Smaka av med mer kryddor efter behag. Ringla lite olivolja och lägg i en klick kokosmjölk som du blandat med lite citron på toppen
Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar. Den svarta goda trumpetsvampen. I år har jag haft lyckan att hitta den här delikatessen vid två tillfällen och det tillhör inte till vanligheterna där jag bor
Just nu spenderar vi några helt underbara veckor på landet, med sol, bad, vila, god mat & dryck. Vi plockade svarta vinbär häromdagen & hon berättade så stolt att hon kunde det för det hade de minsann gjort på dagis
Smaka av med salt, spiskummin och cayennepeppar. Stek lök och vitlök i en stekpanna i några minuter, tillsätt svarta bönor och finhackad jalapeno och stek lite till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.