2 l svarta vinbär. Rensa bären, men låt stjälkar och skaft sitta kvar. Koka upp vatten i en gryta. Tillsätt bären och låt koka under lock tills de saftar sig, ca 15 minuter
Av svarta vinbär gör man såklart len & god svartvinbärssaft, lika god kall som varm. Vi plockade svarta vinbär häromdagen & hon berättade så stolt att hon kunde det för det hade de minsann gjort på dagis
Här hittade jag också svart trumpetsvamp, vilket skulle bli en magiskt god sås till hjorten. HJORTYTTERFILÉ MED PUMPAPURÉ, SVART TRUMPETSÅS, UGNSBAKAD LÖK OCH VINÄGERKOKT SPETSKÅL
Den här saften är gjord på både röda och svarta vinbär. ProportionerTill 1kg svarta vinbär 7dl vattenTill 1kg röda vinbär 5dl vattenTill varje liter avrunnen saft ca 5-8dl socker efter tycke och smak. 1/2 tsk atamon till varje liter avrunnen saftTill vår vinbärssaft3,4l avrunnen saft1,8kg sockerAtamonGör så här. 1kg svarta vinbär
Men eftersom det i år blev gott om bär, konstaterade han att det fick bli lite vinbärssaft oxå. Vinbärssaft a la svärfar JanLiten sats ca 5 dl1 l (ca 500 g) röda vinbär3 dl vatten3 dl sockerGör så här1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.