Det har varit gott om tomater i år på min tomatplanta. MEN inte alla har hunnit bli röda. Frost om nätterna och vad gör man när det lyser grön/gult på tomatplantan
Skala och skär pumporna i små tärningar. Slå den utspädda ättikan i en gryta och bland i sockret. Gör ett litet knyte med kryddorna i och lägg i lagen och koka en stund så sockret löser sig ordentligt
Skala päronen och ta bort kärnhusen. Skär dom i skivor (båtar). Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka
Sylta och safta. Den årstid jag gillar bäst på året är sommaren. Jag behöver knappast nämna varför. Semester och ledighet, resor, sol, värme, grönska, bad och bara ben
Ingredienser Portioner. 1 sats 1 1/2 kg squash 5 paprikor i olika färger 2 1/2 l vatten 1 1/2 dl salt 3 dl ättiksprit (12%) 3 dl vatten 6 dl strösocker 1 1/2 tsk gurkmeja 1 msk senapsfrön ev Atamon (se Tips) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Syltade krusbärDet går snabbt och enkelt att lägga in krusbären och du har sedan ett gott och lite annorlunda tillbehör till söndagssteken eller mackorna
Värm socker, grappa och marsala tills sockret har lösts upp. Skölj körsbären och lägg dem i sirapen. Häll upp allt på väl rengjorda burkar och låt dem dra minst ett dygn
Nu är det dags att skörda vad naturen har att bjuda på. Syltade nypon är så gott till söndagssteken tillsammans med höstkantareller men även som tillbehör till en mustig vegetarisk gryta passar de, så gå ut i skog och mark och plocka av rosornas frukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.