Raggmunkar är ‘redig’ husmanskost, inte märkvärdig på något vis. Det är sådant som mamma lagade när man var barn, och det är väl just därför det är så många som har bra minnen av just denhär typen av mat
När syran från äpplena, sötman från den stekta löken och sältan från det knaperstekta fläsket möts förstår man varför svenskhusmanskostär bland det godaste man kan äta
Denhär sortens enkla recept är verkligen pasta närdenärsom bäst. Jag gav genast rätten etiketten Fredagsmat, för det härär verkligen den sorts mat som passar att slänga ihop en fredagskväl, men ett glas vin i ena handen och blicken inställd på helg
När linserna kokat klart så blandar du i spenat och färska örter. Toppa rätten med turkisk yoghurt, hoppa inte över yoghurten för den gör väldigt mycket för helheten av rätten
När de ärfärdiga, häll köttbuljong i pannan, vispa ur och sila såsgrunden. Jag kommer ihåg hur överlycklig jag blev som barn när mamma hade lagat persiljejärpar
Man är ju aldrig så kritisk somnär det kommer till sin egen mat, men idag vill jag bara överösa mig själv med komplimanger över hur jäkla gott det blev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.