pirogerna fylls. Blanda väl. Ta ut rundlar c. 2 Smula jästen i bunke. 5 Smala av med kryddorna. 8 Kavla ut degen. a 20 min på plåt o pensla m. a 15 minuter 10-12 piroger (gör gärna dubbel sats). 600 g Blandfärs. 3 Gula lökar
I flera år har julens godaste i min smak varit svärmors knäckebröd. Lite otippat kanske när många andra har julskinkan eller knäcken som favoriter – förutom svärmor så klart
Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Hallå alla bloggläsare här kommer ett supergott recept på piroger. Enkla att göra. strimlad skinka. Smula jästen i en bunke och rör ut den lite i taget med den ljumna mjölkblandningen, till allt löst sig
Smula jästen i en bunke. Medan degen jäser är det dax att göra fyllningen till pirogerna. Smält smöret och häll i mjölken och häll sen ner vätskan i bunken med jäst och blanda så jästen löser sig
Vi bakade piroger och alla tyckte det var både roligt och super gott. Det ända jag fick göra, var att fixa färsen, ( med deras hjälp) kavla ut, pensla och hålla koll på tiden i ugnen
Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
matlagningsgrädde går bra. Dela satsen i 2 delar. Rör ihop pulver och socker och tillsätt resten. Häll den i en bunke som tål micro och koka den på högsta effekt 2 minuter
Smula jästen i en bunke. Knåda degen någon minut på mjölat bakbord. Pensla med uppvispat ägg. Rör ut majsstärkelse i ett glas med kallt vatten tillsätt det till färsröran
Så jag blev faktiskt riktigt glad när de serverade oss finfina exemplar av pirogerna. Men till eftermiddagsfika ena dagen så såg de till att vi fick karelska piroger
Den enda vårsång vi hörde igår var den från koltrastarna utanför fönstret (inte så illa det heller). Ganska ofta blir det dessa saftiga och goda piroger som hamnar i kylväska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.