14 1/2 dl
vetemjöl special ( 1 1/2 dl till utbakning )
1 st
ägg
500 gram
köttfärs
1/2 finhackad
gullök
1 vitlöksklyfta
500 gram med krossade tomater
1 1/2 tsk
kinesisk soja
salt & peppar
riven ost ( pizza ost)
Smula jästen i en bunke och rör ut den lite i taget med den ljumna mjölkblandningen, till allt löst sig. Blanda ner resten av mjölken med socker saltet och nästan allt mjöl.
Arbeta tills degen är smidig och släpper från kanterna. Låt sedan degen jäsa under en handduk i 40-45 minuter
Brukar du göra piroger. Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Ganska ofta blir det dessa saftiga och goda piroger som hamnar i kylväska. Det är så smidigt att ta med piroger för det behövs inga tallrikar eller bestick för att äta dem, vilket är en fördel om man måste äta i bilen
Lika mycket som det här är en god middag så är det också ett test av hur plana dina långpannor är. Om du – som jag – har en lite sliten långpanna som slagit sig, kan du räkna med att den tunna ugnspannkakan kanske blir lite väl tunn på sina ställen
Hallojsan,. Grytor – är det något du lagar ofta. Jag gör det gärna så snart jag får tid, och experimenterar gärna med olika smaker, olika typer av kött och roliga tillbehör
Förra veckan bestod en utav våra vardagsmiddagar av schnitzel. Jag var sugen på att äta vitkål till. Stekt vitkål är ju grymt gott det och något jag gärna gör som tillbehör till alla möjliga maträtter
Piroger är perfekt mat att ha i frysen och ta fram till lunch, mellanmål eller middag när man har glömt bort att äta eller känner sig sugen på någonting
Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.