Eftersom jag ska göra detta i morgon också, börjar det kännas lite för trångt i Rågsurdegens burk…. Idag, var det dags att “mata” dem för första gången och när jag öppnade locken, såg de härligt bubblande ut och gav ifrån sig en svag doft av jäst
Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. 4 - 6 portioner. 2 krm vit- eller svartpeppar. Till 2 - 3 portioner. Till 8 - 10 portioner. 45 - 55 minuter att ugnssteka. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner. 2 krm vit- eller svartpeppar
TweetE-postSkriv utGillaGilla Laddar. När den svalt är det dags för glasyren. Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. 30 - 40 minuter. 30 - 40 minuter
4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.