Idag blev det en jättegod söndagsmiddag, kyckling med champinjonsås. Såsen gjorde jag som jag brukar, idag med färska champinjoner eftersom jag hade det hemma, men ta den svamp du gillar och har tillgång till
Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilka smakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssås med krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker
Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. 1 Putsa köttet och skär i lite större bitar. Koka upp öl, saft, soja, fond, krossade enbär och pepparkorn
Skala och hacka lök och vitlök och låt fräsa med kantarellerna. Späd med vin och grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar och rör i ost och örter
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs svamp, kassler och bacon tills allt börjar fin färg. Blanda pasta med fräset och hackad persilja i en gratängform
Vispa ur stekpannan med litet vatten eller buljong och lägg tillbaka köttet i pannan. Häll över lök- och kryddblandningen, hetta upp alltsammans och servera med kokt eller råstekt potatis, marinerade tomater eller grönsallad, gärna bönor eller ärter
En annorlunda pastrarätt med kryddig köttfärsås och krispig potatistadig. Tadig är en gyllene, krispig och fantastiskt god yta som finns i botten av kastrullen (du hittar recept på ris med tadig HÄR
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.