Vänd på biffarnaoch häll på en påse frysta wokgrönsakeroch en bukett broccoli i bitar. I söndags var det ju såklart matlåde-dax igen och Nicke gjorde sina egna specialbiffar
Stek kött med marinad i het pannalägg på tallrikarna. Koka nudlarnaoch låt rinna av. Blanda citrongräs, sambal, pressad vitlök, fisksås och olja i en plastpåse
Skär lövbiffarna i strimlor och lägg i en plastpåse, riv apelsinen och pressa den, blanda saften och det rivna apelsinen, häll det sen i plastpåsen med köttstrimlorna
När allt köttet är brynt, tag stekpannan med grönsaker o kött och sätt tillbaka på värmen. I en stekgryta eller Wok, hetta upp ankfettet på medium värme
Servera med kokta glasnudlar. Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke. Finhacka vitlök och chili. Blanda ihop vitlök, chili, ingefära, sesamolja, soja och lime
Servera med kokosris. Woka citrongräs, charlottenlök och chilifrukt ca 3 minuter. Tillsätt det strimlade köttet och woka ca 5 minuter eller tills köttet är ordentligt brynt. Tillsätt tamarindpasta, pressad lime, fisksås, socker och papaya och woka ytterligare 4 minuter eller tills alla ingredienserna är genomvarma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.