Stekt lax med potatismos, smörstekt svamp och svartkål
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk lökpulver
  • salt
  • 1200 g små skogschampinjoner
  • 100 g svartkål
  • smör
  • salt
  • 1500 g laxsida med skinn, alt 4 styckfrysta laxfiléer
  • smör
  • salt, peppar, grillkrydda, persillade
  • 1 Potatismos:
  • 1 Smörstekt svamp och svartkål:
  • 1 Stekt lax:Skala och kvarta potatisen. Lägg den i saltat vatten och koka i cirka 10 minuter eller tills den mjuknat. Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Ställ tillbaka kastrullen på plattan på medelvärme och rör i mjölken. Addera mer mjölk om du vill ha moset lösare. Smaka av med lökpulver och salt. Låt moset stå på varmhållning på låg värme.Tvätta champinjonerna och skär dem till kvartar. Skär svartkålen till mindre bitar. Smält smör i en stekpanna och lägg ner svampen. Stek på medelvärme tills den börjat få lite yta, lägg sedan i svartkålen. Lägg i lite mer smör om det behövs och stek tills svartkålen mjuknat. Salta ett varv.Tina laxen. Om du använder laxsida, fjälla bort eventuellt fiskfjäll med en borste eller liten kniv, behåll skinnet på och skär laxen till fyra bitar. Smält smör i en stekpanna och lägg ner laxen med skinnsidan uppåt. Stek en minut på medelvärme och vänd sedan på laxen så skinnsidan hamnar nedåt i pannan. Pudra över salt, peppar, grillkrydda och persillade. Stekt laxen till en innertemperatur på cirka 52°C. Servera med moset samt smörstekt svamp och svartkål.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.