Tvätta och halvera delikatesspotatisar som placeras i en ugnssäker form. Känns tråkigt att slänga bort godsaker så utmaningen blev att försöka göra en fin och god måltid på det
Skala potatisenoch skär i jämnstora klyftor. Tomater och sparris fräser jag på efter att köttet har fått fin stekyta och sedan får vila lite i folie, det behövs bara ett par minuter för att få dem klara
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Koka potatisenoch lägg därefter på bakplåtspapper på plåt. Faktiskt riktigt bra att göra det då och då, eftersom det gömmer sig en del där under som man glömmer
Ofta rekommenderas viner gjorda på druvan Pinot Noir till anka,. Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Jag använde vitlöken i en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chili och ingefära. Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlök till exempel
Servera den nystekta fisken med svamp och stuvad potatis, hacka ev lite persilja över stuvningen. Skala potatisenoch dela i munsbitar, lägg direkt i grytan – OBS, den ska inte sköljas, potatisens stärkelse gör att stuvningen reder sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.