1 ev.
lite dillfrön till dekorationTina spenaten i mikron.
1 Hacka
löken och fräs i kastrull i smör. Tillsätt den tinade spenaten och häll på resten av vattnet. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka på svag värme i cirka 10 minuter under lock.
1 Rör
i grädden i soppan och ta bort kastrullen från värmen. Smaka av med salt, peppar, balsamvinäger och riven muskot.
1 Skär
laxen i bitar och lägg i en skål. Koka upp vatten och häll över laxen. Rör runt och låt stå ett par minuter tills bitarna känns fasta. Häll upp soppan i tallrikar och fördela laxbitarna. Dekorera med lite gräslök och dillfrön.
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Den här linssoppan, med vitkål och apelsin, är ytterligare en av alla de maträtter som visade sig bli mycket godare än vad jag trodde att den skulle bli när jag läste receptet (jag måste nog vara en ganska kräsen receptläsare eftersom det fenomenet inträffar så ofta
Servera soppan med bröd. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Ingredienser Portioner. 4 2 fintärnade potatisar 1 dm purjolök 250 g broccoli (spara ev en bukett till dekorering) ca 7 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 250 g baconmjukost svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Godast var blåbärssillen, laxtårtan och parmaskinka med getostmousse. Igår var jag på Liseberg med mina kollegor och då åt vi smörgåsbord på Huvudrestauranten
Smaka av med salt, peppar och timjan. Garnera med timjan eller persilja. Servera med bröd. Fräs fänkål, potatis och salladslök i en stekpanna med olja i 3 minuter
Häll upp soppan i skålar och toppa med spenat och lax. Strimla purjolöken fint, skala och skiva vitlöken och fräs på medelvärme i olivolja i en kastrull
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.