Spätzle, sydtyskarnas svar på italienarnas pasta och och våran potatis. Även i Österrike och norditalien uppe i Dolomiterna har jag ätit dessa fantastiskt god nudlar eller vad man nu ska kalla dom, spätzler helt enkelt
Spätzle. När spätzlen flyter upp är den klar. 1. Skär köttet i 2-2. 5 cm stora bitar. Värm upp oljan och stek den finhackade löken tills den blir genomskinlig
Jag köpte hem färska spätzle (en tysk variation på pasta kan man säga) och förkokta rödbeter. Om ni inte kan hitta färsk spätzle i affärerna där hemma, så fungerar denna sås precis lika bra till färsk gnocchi (och om ni tvärtemot vill spendera lite tid i köket så är det superlätt att göra egen gnocchi - mitt recept hittar ni här)
Blanda ner zucchinin i spätzlen häll på lite olivolja. Lägg upp på varma tallrikar, lägg tomaterna runt spätzlen, på med torsken, örtoljan och parmesanosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.