Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm).
Vispa margarin och florsocker poröst med elvisp. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör om till en jämn smet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten. Tillsätt mjölken och blanda väl. Häll smeten i formen och ställ in i 175°C ca 10-15 minuter (eller tills den blir guldbrun). Nu börjar du förbereda marängen!
Vispa äggvitorna i en ren bunke till ett skum, pressa i citronen, tillsätt sockret lite i taget samtidigt som du vispar till en stabil maräng. Bred ut marängen över smeten i formen och strö över flagad mandel.
Grädda näst längst ner i ugnen tills marängen fått lite färg.(vil du ha marängen riktigt krispig sänk ugnsvärmen till 150 grader och grädda ca 1,5 timme. ca 25 minuter, tills kakan är torr och marängen fått lite färg. Låt kakan svalna, lossa sedan från formen.
Vispa Milda Vaniljvisp, skeda upp på tårtan och garnera med bär, frukt och eventuellt citronmeliss. Tårtan äts med fördel samma dag.
Dela botten i två delar och fyll med en tredjedel av vispen och hälften av bärenoch frukten. Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp
Dekorera med hallon, blåbäroch passionsfruktskärnor. hallon ochblåbär eller. Rita en tallriksstor rundel på ett bakplåtspapper och bred ut marängsmeten i den
I dag var en sådan dag, då den ena killen som hade köpt present och var så besviken att han hade missat kalaset skulle komma över med sin mamma och fika
Täck medmarängsmetenoch ställ in för gräddning direkt i den uppvärmda ugnen. Täck gräddlagret med bitar av avrunnen persika och skivade jordgubbar och lägg samman
Bred ut marängen ovanpå bottensmeten. Vispa smöret med florsocker tills det blir vitt och fluffigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängenoch hallonen
Häll ut smeten i långpannan (med bakplåtspapper) och gör några långa ränder i smeten, då kan du rulla den lättare om du vill göra en Budapestrulle, om du vill ha den stor så blir det fina ränder på tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.