Äntligen är det sommar och då blir suget efter att göra utflykter och en massa god picknickmat. Här kommer några förslag på plockmat att ta med på en trevlig sommarutflykt
Yngsta dottern fyllde 9 år i torsdags. Det firades med presenter till frukost och grillad oxfilé med dijonnaise och en sallad enligt hennes önskemål på kvällen
Den här fräscha och bäriga efterrätten vispar du ihop på mindre än fem minuter. Hemligheten är att marinera jordgubbarna i en citron- och sockerlag, det ger en syrlig och frisk smak som passar utmärkt efter grillad mat
Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Storstädningen la jag på is igår. Nämen det gick inte att vara inne, vilken värme. Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Jag gjorde som jag berättade i kommentarerna till förra inlägget. skaffade mig och äldsta dottern en billig biljett till Spanien och våra goda vänner som bor utanför Marbella sedan ett par år tillbaka
Färgen på denne drink blev vid just detta tillfälle helt otrolig. Så här såg den ut tills jag blandade den ordentligt, men jag kunde inte låta bli att fota den, eftersom den såg så overklig och märklig ut
det är en härlig årstid, men i år upplever jag det som att jag inte fått tillräckligt med sol. Vodka, cognac, citron och sockerlag skapar en rent ut sagt elegant drink, som absolut ska njutas ur ett coctailglas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.