) Den här gången blev det en äppelkakamed mandelmassa ochkanel. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Den senaste veckan har gått i äppelkakans tecken här hemma. Det är varma filtar, stora koppar te, och friska morgonpromenader, med väggrenen kantad av frost
Självklart ville jag bjuda på något gott till kaffet så jag bakade den här äppelkakan. Nästa gång ska jag testa att steka äppelbitarna med lite pudrad kanel på en stund innan jag lägger dem på kakan
Här en glutenfri äppelkaka som smakade himmelskt. Eftersom den skulle ätas av laktosintolerant person bl a så använde jag laktosfritt smör och Oatleys färdiga vaniljsås
Smält smöret och blanda med socker, vaniljsocker och citronskal. Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant
Imorgon är det dags att gå till jobbet igen och då börjar vi med en planeringsdag så man kommer att vara rätt trött i huvudet när dagen är slut men det ska bli roligt att börja jobba igen
Krydda medkanel efter önskemål och smak. En äppelkaka som fungerar lika bra som den är men gärna serverad ljummen med vaniljglass eller hemgjord vaniljsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.