Sila av och tappa på flaskor. 1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna ochcitronsaftenoch låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
Låt svalna och njut av nybakade äppel ochkanel gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplenaoch skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kaneloch råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Ta bort kärnhusen i äpplenaoch fyll hålen med blandningen. Till två äpplen, blandade jag 1dl grovriven mandelmassa men 1tsk nystött kardemumma, 1tsk kanel, 1msk råsocker och en nypa vaniljsocker. Klicka på ca 1msk smör och lika mycket honung på varje äpple
Blanda kanel, ingefära och rårörsocker i en plastpåse, och skaka runt äpplena i blandningen. Nu fick jag i alla fall en omåttlig lust att göra det, och förstärkte pannkakan med bacon och de allra första mogna äpplena
Sikta ihop mjöl, bakpulver, kaneloch salt i en bunke. Vispa ägg och råsocker pösigt tillsammans. Tillsätt äpple, morot, yoghurt och smör till äggblandningen
x Äpple/kanel smoothie toppat med gojibär. ) Äpple. x Hembakat bröd med keso, kokt ägg och örtsalt. Jag fick några smoothietips igår, bland annat denna äpple/kanel smoothie fick jag inspiration till att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.