Wok, skär upp grönsakerna, löken blir fin att skära på längden, börja med att steka grönsakerna i olja ett par minuter, häll sedan på sojan och lägg ett lock på pannan
Koka upp såsen tillsammans medkalkonochgrönsakeroch låt sjuda i några minuter. Skär kalkonen i mindre bitaroch fräs med Milda, salt och peppar tills köttet får lite färg
Kycklingspett och wokade grönsakermed nudlarKycklingspetten. Blanda chilisåsen med soja och vitlök. Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
De andra två är kalkon stroganoff och en asiatisk gryta medkalkonfärs. När jag söker på kalkon här på bloggen får jag bara träff på tre rätter, var av en är en kalkongrytamed kyckling
Lägg det ovanpå grönsakerna,saltaoch peppra. Klicka på smöret och strö över klippt dill. Vik ihop till paket tätt och lägg i en ugnsfast form (ifall det läcker)
Låt alltsammans fräsa med färsen ett par minuter tills löken mjuknar. Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärsoch när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Jaha, ja, det måste jag ha missat – men jag delar med mig av min lördagskväll. Gårdagens salsalektion var fantastiskt kul – även om jag upplever att jag har två vänsterfötter
Tips för att spara disk – använd en stor plåt täkt med bakplåtspapper. Ge också grönsakerna lite extra tid – tills att de verkligen har fått ordentlig färg
Skär kycklingen i bitar och stek den i en wokpanna med olja och röd currypasta. Smaka av med ev. Efter all julmat man har ätit den senaste tiden så växlade jag om helt och lagade asiatiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.