Mascarpone. Doppa biscottin i likör/vin och därefter i mascaponen. Den här desserten är perfekt om du vill göra något gott, snyggt och lite speciellt men saknar tid
Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen
Karamelliserade äpplen. Att byta ut äppelpajen mot äppelskivor stekta i socker och servera med lite havresmul till är ju egentligen inte särskilt avancerat
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Fyll pajskalet med mandelkrämen, sen äpplenaoch sist crumblen. Extrasonen var här igår och levererade äpplen från trädgården, skeptiskt läste han receptet på denna paj som jag har bakat tidigare
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Egentligen tycker jag bäst om biscottimed mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
4 4 äpplen gärna Ingrid Marie 3 msk smör 1 dl havregryn 3 msk strösocker 1/2 tsk kanel Till servering vaniljglass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.