Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Den är sockerfri, glutenfri och (om man vill) även laktosfri. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Nu i helgen har jag också bakat en saffranssockerkaka som blev väldigt god och saftig efter ett recept av Leila Lindholm fast jag hoppade över romen i receptet
När jag var barn bjöds det nästan alltid inlagd gurka till söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga in gurka
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill. Låt hela alltet koka upp, låt svalna och häll på desinficerade glasburkar
Valfri topping (jag hade glutenfria Oreos från Glutano). Och resultatet av mitt baklöfte gör återigen entré, denna gång en spinn på Gordon Ramsays Chocolate & Mint caramel cake – bortsett från mint och caramel och allt socker
Lillebror tycker ju dessutom om både banan och äpple som är basen i muffinsen. Senast vi hade en ettåring i huset gjorde jag sockerfria muffins till kalaset
Marmelad på jordgubbar och chiafrön helt utansockerDet är superenkelt och går supersnabbt att fixa sin egen marmelad eller sylt utansockeroch andra konstigheter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.