Skär upp potatiskakan i rutor och servera tillsammans med fläskfilégrytan. Letar ni efter lite lyxigare vardagsmat men som ändå är väldigt enkel att göra
4 4 port ris Svampsås 1 gul lök 250 g champinjoner 1 msk olja 1 msk balsamvinäger 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl crème fraiche 1 msk soja salt och peppar Pannbiff ca 500 g blandfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 msk senap gärna dijon 1/2 dl vatten 3 morötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det är en sån där trevlig allt-i-ett-rätt, med kokt ris i botten, lite lök och fläskfilé ovanpå det, sedan en svampstuvningmed ost i, och sedan ännu mer ost
Vilket fick mig tillbaka till när jag var liten och serverades köttgrytamed gelé. Köttgryta,. Jag ÄLSKAR svamp och kunde inte låta bli att smörsteka kastanjechampinjoner och toppa grytan med
Nu är jag igång med höstens alla grytor igen, för visst är det ju så att en köttgryta inte är speciellt lockande på sommaren men nu på hösten är det ju nästan det bästa som finns
tillbaka med veckans matlåda, denna gång ska jag försöka att göra matlådor med. Med en tryckkokare. Svart vitlök är en fermenterad vitlök, med en fyllig och söt smak
Blanda vattnet med mjölet och häll i grytan. Servera med vildris. För nâgra dagar sen lagade jag en köttgryta som jag hade tänkt skulle räcka i âtminstone 2 dagar
Blanda vattnet med mjölet och häll i grytan. Servera med vildris. För nâgra dagar sen lagade jag en köttgryta som jag hade tänkt skulle räcka i âtminstone 2 dagar
Det blev en smakrik kycklinggryta som vi åt med färsk pasta. Så en timme med hjärtat i halsgropen, när hon och de andra gymnasterna gjorde volter och annat spännande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.