1500 g
grön sparris 250 g vit sparris 3 skiva formbröd 140 g tärnat bacon 3 st ägg 1 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar 3 msk smör Garnering klippt krasseBryt av basen på den gröna sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Skala den vita sparrisen och koka i 5–10 minuter, beroende på storlek. Låt rinna av.
1 Smula
brödskivorna och stek smulorna frasiga i smör i en stekpanna. Stek det tärnade baconet och låt rinna av på hushållspapper. Koka äggen tills de är hårdkokta, ca 8 minuter.
1 Skala
och hacka äggen. Lägg sparrisen på ett uppläggningsfat. Strö över ägg, bacon, flingsalt och svartpeppar.
1 Bryn
smöret i en kastrull tills det doftar nötigt.
1 Garnering:
Häll över det brynta smöret och strö över stekta brödsmulor. Toppa med klippt krasse.
Känn efter med en kniv om sparrisen är klar. Lägg sparrisen på en tallrik, skumma upp såsen igen om det behövs och häll den över sparrisen strö över bacon
Båda kunde tänka sig kokt sparrisoch hollandaisesås men då maken dyrkar lax samtidigt som jag inte alls är sugen på det så knaperstekte jag lite bacon till mig
Stek bacon knaprigt och strö över sparrisen. Häll gärna över en god dressing och ät tillsammans med lite bröd - eller servera som det är tillsammans med t ex kött, potatis
Blanda och häll därefter över grädde, fond, kryddor ochsparris i mindre bitar. Jag tänkte faktiskt dra till med ett litet middagstips såhär på kvällskvisten, får ju blanda ut lite med de senaste dagarnas recept på godsaker
Högrevsgryta och potatismos med brynt smör och majs. Öppen lasagne med köttfärssås och ostsås. Vitlöksspäckad lammstek med dragonsås och potatisgratäng
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparrisoch bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Fyll formen medsparrisbitar, blomkåls- och broccolibuketter samt bacon. Ännu en gång har jag använt broccoli och blomkål som jag tycker är så gott speciellt nu på sommaren, och så sparris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.