8 port. Det här behöver du. ca 1000 g skivad skinkschnitzel. Smör till stekning. Salt & nymald svartpeppar. 4 dl köttbuljong (egen, el tärning/fond + vatten)
8 2 kg skinkstek med ben eller hel karré 1 1/2 dl grovt havssalt 4 vitlöksklyftor 2 rosmarinkvistar 1/2 dl olivolja 3 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
lördag, den 8 april 2017, kl. 17. 00. Kuvertbröden från himlen. Hej min vän. Hur mår du. Detta är ett tidsinställt inlägg å just nu befinner vi oss på en överraskningsfest i Härnösand för faster Pia 60 år å farbror Peter 70 år
Och vet ni vad…redan efter cirka två timmar tror jag det var, så började det dofta gott från grytan. Mitt andra försök med den apparaten var att göra en skinkstek, då jag läst att kött blir otroligt mört och saftigt efter en tillagning i Crock-Pot
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Soppa från Italien. 9 Februari 2016 /. 20. 37 /. soppor. /. Permalink /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
Lägg skinksteken i lergrytan och gnid in med vitlöksröran. 750 g skinkstek. Lägg lergrytan i vatten. Pressa vitlöken, blanda i salt, chilipulver, soja och tomatpuré
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Såsen som man gör av skyn blir riktigt god och med massor av smak och lite sötma från plommonen. Den här gången gjorde jag en plommonspäckad skinkstek av en riktigt fin bit fläskkött
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.