Häll i oljan och tillsätt vitlök, ingefära, sichuanpeppar och chiliflakes. 1 tsk sichuanpeppar, mortlad (eller hel vitpeppar). 600 g kycklinglårfilé, skuren i 2 x 2 cm bitar 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade 1 msk ingefära, skalad och finhackad 1 tsk sichuanpeppar, mortlad (eller hel vitpeppar) 1,5 tsk chiliflakes 1 broccolistam (utan bukett), skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 1 stor morot, skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 6 salladslökar, skuren i ca 2 x 2 bitar 1,5 dl jordnötter neutral rapsolja, att steka i
Mortla sichuanpepparn till ett grovt pulver. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med krossad sichuan och chiliflakes. 0,5 tsk sichuanpeppar. Sås0,5 tsk sichuanpeppar 5 msk japansk soja 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 3 msk risvin eller torr sherry 3 msk strösocker 5 msk ostronsås 2 tsk chili flakes 2 tsk majsstärkelse
Häll i oljan och tillsätt sichuanpeppar och chiliflakes. Sichuan Chicken Kung Pao4 port600 g kycklinglårfilé3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade1 msk finhackad ingefära1 tsk sichuanpeppar, mortlad1½ tsk chiliflakes1 broccolistam1 stor morot6 salladslökar1½ dl jordnötterrapsolja till stekningMarinad
Sichuan dumplings med kryddstark sås. Sichuan dumplings med kryddstark sås. De bästa dumplings jag någonsin ätit åt jag på restaurang Yauatcha i London
Styrkan reglerar man givetvis efter tycke och smak genom att öka eller minska mängden sichuanpeppar. Woka alla grönsaker tillsammans med sichuanpeppar i rapsoljan tills dess grönsakerna blir mjuka
Fläskköttet ska tillagas två gånger i det här receptet - först kokas och sedan stekas. Använd sidfläsk, fettet behövs för att köttet ska bli mört, saftigt och samtidigt knaprigt
Chuan shi zha xia - Friterade räkor Sichuan. chuan shi - Sichuan stil. Det är inte så stor skillnad på det här receptet och detta tidigare räkrecept men det kanske är något enklare
Kung pao kyckling (eller räkor) brukar räknas in som en av de mest populära rätterna från Sichuan. tros ha rötterna i Qing dynastin från en guvernör i Sichuan
Sichuan fisk. Sichuan Fisk. Här kommer 3 supergoda maträtter från det Sichuanska köket. 1msk krossad sichuanpeppar. Häll olja i ett medelhett stekjärn eller wok, lägg i vitlök, ingefära, vårlök, sichuanpeppar och chilin, fräs runt i 2 minuter. 1msk krossad sichuanpeppar
Det är en rätt från provinsen Sichuan. Rätten finns i två varianter, en västerländsk ,i betydelsen USA och inte det västra köket som Sichuan ibland kallas, och en sichuansk
Kung pao kyckling (eller räkor) brukar räknas in som en av de mest populära rätterna från Sichuan. tros ha rötterna i Qing dynastin från en guvernör i Sichuan
Mortla Sichuan pepparn och stjärnanisen till ett pulver. 1 tsk Sichuan peppar. 1 tsk Sichuan peppar. Ett dressing eller en vinägrett kan göra underverk (eller fullständigt massakera) lite gröna blad eller grönsaker
Det känns inte riktigt som Sichuan, ännu. Men. Det vietnamesiska köket är verkligen en guldgruva. Lätt, friskt och spännande med fermenterade, syrliga och söta toner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.