Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Förvaringstid ca 4 månader. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags. 4 portioner
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. 4 - 6 portioner. Till 2 - 3 portioner. Grädda färsen i ugn vid 175 grader ca 45 minuter eller tills den fått lätt färg och verkar genomgräddad. 45 - 55 minuter att ugnssteka. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Uteslut osten och lägg i stället 4 baconskivor i färsen. Beräkna 2 msk ädelost och 4 msk vanlig riven ost till vår sats färs. Förvaringstid ca 3 månader. Från Nya Mästerkocken 19844 - 6 portioner
Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras. DAGENS RECEPT 14-09-16. 1 burk skalade tomater, 400 g. Strö över rosmarin och timjan och låt ragun småputtra under lock tills köttet känns mört, ca 45 minuter. Ca 45 minuter att tillaga. Förvaringstid ca 3 månader. 1 burk skalade tomater, 400 g 2 msk olja
DAGENS RECEPT 15-07-03. 4 personer. 2 - 3 msk grov fransk senap. 4 kryddiga korvar, t ex salsiccia. 4 personer. 2 - 3 msk grov fransk senap. 4 kryddiga korvar, t ex salsiccia
Lägg ner i en form och grädda i ugnen 30 minuter. Ingredienser. 1/2 grillad kyckling 2 dl creme fraiche 1 dl chilisås kryddor som salt peppar och salladskrydda 2 bananer skivade
DAGENS RECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta. 1 tårta150 g smör eller margarin300 g brun farin2 ägg1 tsk vaniljsocker3 medelstora mogna bananer85 g blockchokladca 4 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 msk vattenBlanda rumsvarmt matfett med farin till en jämn massa. Fördela smeten i 2 smorda springformar och grädda bottnarna i 200 graders ugn ca 35 minuter
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. 4 portionerCa 800 g filéer av regnbåge1 msk citronsaft2 tsk saltcitronpepparsvartpeppar2 dl crème fraîche1 dl vispgräddeGarnering. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 30 - 40 minuter. 30 - 40 minuter
4 kycklingfiléer. 4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
Det var en riktigt kul dag i köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för en femtiolapp för att göra korv i långa banor
DAGENS RECEPT 14-07-22. 4 portioner. 350 g zucchini. 1 burk skalade tomater, 400 g. 30 g smör eller margarin. 3 msk vetemjöl. ca 4 dl mjölk. 4 msk riven ost. Ca 45 minuter att förbereda. Ca 30 minuter i ugnen. Uteslut svampen och ta i stället 4 - 5 kokta, skivade potatisar. Låt dem ligga och dra med saltet ca 30 minuter. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 350 g zucchini. 1 burk skalade tomater, 400 g 2 vitlöksklyftor 1 tsk oregano. Uteslut svampen och ta i stället 4 - 5 kokta, skivade potatisar
DAGENS RECEPT 14-09-04. 4 portioner. 6 tomater eller 1 burk, 400 g. 2 - 3 krossade vitlöksklyftor. När du använt din lergryta ca 100 gånger är det dags att rengöra den ordentligt. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 6 tomater eller 1 burk, 400 g 2 - 3 krossade vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.